Waiting out the rain white logo
26. april 2023

Aktiviteter på turen

Er man afsted med børn på en tur i flere dage, så kan det være en rigtig god idé at have planlagt nogle aktiviteter. Altså aktiviteter udover at lave bål og lave mad og rydde op efter det igen 🙂

Så derfor har vi ind imellem nogle aktiviteter med og børnene synes altid, det er mega hyggeligt. Her er nogle af de ting, vi har kastet os ud i. Nogle af tingene kan gøres til en konkurrence og det har vi det mægtigt morsomt med at battle med.

Byg en slangebøsse

Her skal du egentligt kun medbringe en stærk elastik. Resten (gren og sten eller grankogler) finder I ude i naturen. Når man har bygget slangebøssen, så er det med at finde noget, man kan skyde til måls efter og så kan konkurrencen ellers begynde.

Øve knob

Her er det en god idé lige at have set et par tutorials hjemmefra eller have en lille lap papir med, med 3-5 knob. Hvis du altså ikke er så tjekket, at du kan dem på rygraden. Alt du skal medbringe hjemmefra er “viden” og et par reb.

Du kan finde de mest basic knob og guide til at lave dem her.

Lav et Parachord armbånd

Her skal du blot medbringe opskriften, parachordsnor og et par spænder. Jeg har lavet et helt indlæg om at lave parachord armbånd her.

Skyd med luftgevær

Alt du skal medbringe er et luftgevær og måske et par dåser eller andet at skyde til måls efter (skydeskiver). Husk – man må ikke skyde på dyr og du skal sikre dig, du ikke kan ramme nogle. Har du ikke et luftgevær, så tjek Gevaeret, der har en fin sammenligning af fede luftgevær.

Lav outdoor-gourmetmad

Brug lang tid på at forberede maden. Det kan være at bage et brød eller riste løgene selv til ristede løg til aftenens hotdogs. Ellers samle ramsløg og lave ramsløgpesto til aftensmaden. Kan også være at langtidsstege en lammekølle.

Gå steppet over en grillet pølse 🙂

Gør shelterpladsen bedre

Det her er faktisk meget sjovere, end det lyder. Sætte sig og sige “hvad kan vi forbedre her?”. Som regel kan man gøre bålpladsen bedre ved at rydde op og evt. flytte de sten eller træstammer, som man sidder på rundt om bålet, feje shelterne, tage en leatherman med og fjerne de søm, der måtte stikke ud og være til fare for andre, samle masser af brænde til de næste, der kommer. Evt. bygge en trefod, som man kan lave mad over bålet. Bygge en holder til kedlen eller gøre 3-4 snobrødspinde klar. Altså en shelterplads make-over.

Flet en blomsterkrans

Ja – kræver der er adgang til rigeligt med mælkebøtter eller andre blomster.

Lav bål med et tændstål

Lær børnene at lave ild med et tændstål. Det kan være noget af en tålmodighedsøvelse – men det er godt at kunne. Kræver blot, du medbringer et tændstål. Det kan være en fordel at medbringe lidt “fnuller” fra tørretumbleren. Det er ret godt, når man skal øve sig.

Har du selv andre aktiviteter, I laver, så byd endelig ind i kommentarsporet.

Pimp shelterpladsen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *