Waiting out the rain white logo
3. februar 2023

Bushbox XL anmeldelse

Jeg elsker den… Jeg har vitterligt svært ved at sige noget dårligt om den. Men altså… vil prøve. Eller… jeg kan ikke sige noget dårligt om den. Men vil prøve at være objektiv i resten af anmeldelsen.

Jeg havde længe haft kig på en Bushbox XL, men var for nærig til at investere. Ud fra den der device “det er godt nok mange penge for lidt metal”. Men det er det ikke. Man skal i sådanne tilfælde udregne timeprisen og så ser det anderledes ud. Bruger jeg den bare 100 timer, så er det under en 10’er i timen, jeg har brugt på den. Og jeg kommer helt sikkert til at ramme de 100 timer. Ingen tvivl om det. Det var et dumt sted at være nærig – en bushbox er virkeligt fed, anvendelig og brugbar. Lad os se på det.

Hvad er en Bushbox?

En Bushbox er et såkaldt “hobo stove”. Det er i princippet bare nogle stykker metal, der kan foldes sammen, så det er helt fladt og nemt at transportere. Man kan så på 20 sekunder folde dem ud, sætte en bund i og så har du et lille transportabelt komfur eller et lille bålsted. Der er en rist med, så du kan varme gifler, boller eller stege pølser derpå. Der er også et par tænger med, så du nemt kan flytte det eller som du kan bruge, hvis du blot skal have varmet vand.

Bushbox XL med ild
Bushbox XL – min nye bedste ven 🔥

Nå … lad os få lidt af de “hårde facts”.

En bushbox vejer 800 gram og koster lige omkring 900,-. (Vælger du den noget dyrere titanium udgave, kan du komme ned på 450 gram).

Målene er 12,5 cm i bredden og dybden og 19 cm højt. Altså virkeligt småt. Når du folder det sammen er det også ca. 12,5 cm x 19 cm. Det fylder så godt som ingenting i forhold til, hvor meget outdoorkomfur du får for pengene.

Når du modtager din Bushbox XL så kommer den i en lærredspose til opbevaring. Det er pænt praktisk da du så har styr på de få ekstra dele, der er til den, men særligt fordi du slipper for at få dit udstyr sodet fuldstændigt til, når du pakker den ind.

Herunder kan du se en video fra Bushcraft Essentials, der har lavet Bushcraft XL

Du kan også bruge din spritbrænder fra din Trangia inde i din Bushbox XL, hvis du hellere vil det.

Kan man lave mad på en Bushbox XL?

Det kan man i hvert fald. Men hvis du skal lave til mere end en 2-3 personer, så skal du væbne dig med tålmodighed. Den er helt perfekt til at varme kanelgifler og boller på, at riste brød på, at stege pølser på eller lave pandekager eller spejlæg på. Du kan også fint koge ris eller pasta på den. Men modsat en Trangia som du bare kan starte og lade passe sig selv, så skal den her jo fodres med lidt brænde engang imellem. Men det er faktisk også den hyggelige del ved det. Det er super meditativt at sidde og smide trækviste ind i Bushboxen, mens man sidder og lader tankerne flyve eller snakker om alt og ingenting.

Det eneste jeg fortryder ved min Bushbox XL er, at jeg ikke købte den for lang tid siden. Den er præcis så hyggelig, som den ser ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *