Waiting out the rain white logo
11. maj 2022

England Coast Path

Det her bliver en vild vandretur og er et skønt ambitiøst projekt, der er som en julegave for alle, der er glade for at vandre. I England er man lige nu ved at etablere en 2795 engelske mil (4500 km) lang vandrerute langs den engelske kyst og den har meget sigende fået navnet England Coast Path.

Lige nu er ruten kun delvist åben, men det forlyder at flere strækninger er både tilgængelige og skiltede omend de ikke fremgår af den officielle rute endnu. Hvis du overvejer at gå dele af England Coast Path, så bør du både tjekke den officielle side her og høre i Facebook gruppen her, hvor du har adgang til en masse lokale, der kan fortælle dig de uofficielle facts om dele af ruten.

Skilt der angiver man er på England Coast Path
4500 km vandretur. Enjoy 🇬🇧
Masser af smukke oplevelser venter forude 🌄

Jeg har af mange grunde ikke selv gået ruten (endnu). Jeg har tidligere vandret nogle af stederne i England, men det er årtier siden og jeg har dermed ingen ny viden, at byde ind med. Min eneste grund til at skrive om det her på Waiting Out the Rain, er at jeg synes, den fortjener noget opmærksomhed. Det gør den fordi

  • England (ja hele Storbritannien) byder på pragtfuld natur og skøn vandring
  • Du kan forholdsvis nemt (og billigt) komme derover
  • Det er et vidunderligt projekt
  • Du kan sproget, så du får mulighed for nogle gode oplevelser med lokalbefolkningen og det gør alt andet lige vandreturen nemmere, hvis man skulle støde ind i problemer
  • Den rute der er helt ekstremt smuk
  • Ruten har ikke fået så meget opmærksomhed her i Danmark og det synes jeg, er synd .

Så derfor et lidt utraditionelt indlæg om noget, jeg ikke selv har decideret erfaring med.

Billede af vandresti langs Englands kyst
Smuk vandrerute langs Englands kyst

Markeringer

Ruten er naturligvis markeret, men i Facebook grupper bliver der gjort lidt sjov med at markeringerne er lidt spøjse. Kommer du til en markering, så skal du læse pilene som præcis set forfra. Altså går du over på venstre side af en pæl, så skal du se på pilene præcis som du ser dem derfra.

Pælene, der markerer England Coast Path er markeret med et lille agern ikon øverst. Herefter en vandret linje og så kommer pilene, der viser retningen. Er der intet agern, så er det ikke England Coast Path ruten, den viser vej til.

På nogle pæle er der et lille hvidt skilt øverst. Det angiver en position, du kan oplyse, i tilfælde af at du har brug for ambulance, politi eller redningstjeneste

Her er en lille guide til pilene:

En gul pil angiver der er en offentlig sti, du kan gå på.

Blå pil angiver en ridesti.

Rød pil angiver en vej, der er for primitiv til at være offentlig vej, men som man stadig godt må køre på. Kan også være grusvej og markvej.

Sti i bakket terræn
Der venter også nogle højdemeter hvis du begiver dig ud på England Coast Path

Nyttige links om England Coast Path

Den officielle side fra Natural England.

Facebook gruppe med folk, der går dele eller hele ruten. Et godt sted at spørge om gode råd.

Kort over strækninger og hvor langt de er.

Se Natural Englands playliste på Youtube. Her er masser af inspiration og viden fra ruten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *