Waiting out the rain white logo
28. oktober 2019

Kanotur Lindenborg Å – Rebild Bakker

Her finder du en nem guide til at tage på kanotur på Lindenborg Å. En skøn nem kanotur på åen, der løber ved Rebild Bakker.

I Nordjylland ved Rebild Bakker finder du Lindenborg Å. Åen er lille og strømmen svag. Til gengæld løber den igennem virkeligt smuk natur og er slet ikke overrendt. Det er en perfekt å til små børn og den korte tur med enten én eller ingen overnatning. Her under finder du alt du skal bruge for at kunne arrangere turen selv. Turen er perfekt til 1-2 dage.

Foto af en lille dreng forrest i en kano
Lindenborg Å er den dejlig rolig å og dermed god til små børn

Leje af kano på Lindenborg Å

Lars fra Rebild Kanoudlejning er manden, du skal have fat i, hvis du skal leje kano. Han svarer normalt rigtigt hurtigt på tlf. 26 60 40 89. Når du booker din kano, skal du fortælle ham hvornår, I vil sejle ud, om der evt. skal ekstra sæde i kanoen (hvis I er tre personer) og hvor mange redningsveste, I skal bruge samt børnenes vægt (i forhold til redningsvesten).

En kano koster 500,- for én dag og 900,- hvis du skal have den i to dage.

Du mødes med Lars ved Vælderskoven her ved pilen. Oppe ved Røde Mellemvej er der parkering, hvor det er markeret.

Kortudsnit der viser placering af p-plads og mødested

Jeg har lejet kano ved Lars mange gange og han er normalt meget hjælpsom og bliver der, mens du lige får kanoen pakket (der kører biler på vejen, så har du små børn med skal du lige ha’ et ekstra øje på dem). Du kan også i perioder få Lars til at smide en kano med redningsveste og pagajer dér, og så henter du den blot, når det passer jer at sejle afsted.

Når I har padlet en lille time, så kommer I til et lille sted på højre hånd, hvor der står et par borde og bænke. Her kan I hive kanoen op og nyde jeres frokost. Man kan gå et par minutter til Lille Blåkilde og tanke det reneste vand, der pibler op fra undergrunden. Det er dejligt koldt og smager himmelsk.

Når frokosten er indtaget, er det afsted mod Klepholm Naturbase, hvor I gør stop for natten. Afhængig af hvor meget I knokler og hvor mange pauser, I tager, så vil det nok tage jer 2-3 timer at sejle derhen.

Klepholm ligger inde på jeres venstre side. I kan ikke se shelterne fra åen af, men det er ret tydeligt, hvor I skal hive kanoerne op. Når I har hevet dem op er der en 3-400 m til shelterne. Her er der som regel brænde, et muldtoilet og tre lækre store shelters og mulighed for at slå telt op.

Pæl med piktogrammer, der viser kanoplads og lejrplads
Når du kommer til pælen her, er du ved Klepholm shelterne

Man kan afslutte turen ved Klepholm, men vi har altid taget en overnatning og sejlet videre næste dag til Håls Bro. Nogle gange har vi haft cykler til at ligge ved Håls Bro og så cyklet tilbage til Vælderskoven og hentet bilen, kørt tilbage efter bagage. Det er lidt bøvlet, men kan lade sig gøre. Rebild Kanoudlejning tilbyder også for et beskedent beløb at køre din cykel til Håls Bro, så den ligger klar der (bemærk – så er det vigtigt du husker din cykelnøgle på kanoturen og ikke har den til at ligge i bilen).

Bemærk også at Håls Bro ikke er angivet på ret mange kort. Kør efter Håls Brovej. Hvor Håls Brovej bliver til Gerdingvej ligger Håls Bro og det er her, der er både parkering og kanosliske, så du nemt kan få kanoen op af vandet.

Ved Håls Bro hiver man blot kanoen op og sender Lars fra Rebild Kanoudlejning en sms, så henter han kanoerne, så de kan komme på tur igen 🙂

Foto af kanospids i regnvejr
Lindenborg Å i regnvejr

En anden løsning er at stoppe turen ved Klepholm. Altså sejle fra Vælderskoven til Klepholm. Hive kanoen op og så sove på Klepholm Naturbase og tage hjem derfra. Hvis man gerne vil både overnatte, men kun sejle kano en enkelt dag.

Bonus ved Lindenborg Å

Her må du gerne have din hund med. Hvis I skal sejle længe, så hav evt. et tæppe med, som din hund kan ligge på, da kanoens bund kan blive ret kold.

Hund forrest i en kano og to børn, der ligger i kanoen.
Hunde er velkomne på Lindenborg Å

Ét svar til “Kanotur Lindenborg Å – Rebild Bakker”

 1. Mads siger:

  Wauu. Jeg vidste ikke man kan ro i kano i Rebild Bakker – og jeg har faktisk været der en del gange efter hånden.
  Det må prøves næsten gang.

  Hvis man er til sheltertur – kan det iøvrigt anbefales at bruge shelterne ved Store Økssø ve siden af Mossovpavillionen.
  Der mulighed for at låse shelteren, samt der er toilet og vand.

  Mvh / Mads
  http://www.StorbyGuide.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *