Waiting out the rain white logo
21. januar 2023

Slåensø rundt

I dag gik min datter, min hund og jeg rundt om Slåensø ved Silkeborg. Det er en super nem og virkeligt pæn rute på små 3 km. Slåensø regnes for at være en del af Silkeborgsøerne og ligger lige syd for Borresø. Ved Borresø finder du også to primitive overnatningsplader.

Ruten rundt om Slåensø udgør i øvrigt også et lille stykke af Himmelbjergruten, så har du tidligere gået den, vil du måske genkende noget af ruten.

Vi parkerede ved dét, der hedder P11 (parkeringsplads 11). Du kan søge den frem på Google Maps som “Parkering Sønderskoven P11“.
Der er også en P10, du kan parkere ved – det er lidt hip som hap, hvor du parkerer.

Pause ved Slåensø
Efter turen lavede vi varm kakao og lunede gifler på Bushbox

Det er absolut ikke nødvendigt med kort for at finde rundt. Bare hav søen på din højre eller venstre hånd hele tiden, så går det ikke galt. Der er rigtigt fine stier, hvor du nemt kan køre med en klapvogn det meste af vejen. Da vi var nået rundt fandt vi os et dejligt fredeligt spot og lavede varm kakao og lunede gifter på vores Bushbox XL (se min anmeldelse af Bushbox XL her).

På den nordlige side af søen, var der en pæn bålplads. Der var masser af brænde tilgængeligt, men det var ikke hukket op. Så medbring enten brænde eller sav og økse, hvis du vil lave dig et bål der. Som du kan se herunder ligger den virkeligt flot.

Bålpladsen ved Slåensø
Smukt placeret bålplads

Praktisk

Kort over Slåensø.

Distance: 3 km

Hund: Hund er tilladt i snor

Badning: Man kan og må bade i Slåensø (men der er ingen badefaciliteter)

Sejlad: Det er ikke tilladt at sejle i Slåensø.

Fiskeri: Det er tilladt at fiske med gyldigt fisketegn.

Slåensøen. Refleksion af horisonten
Smukt hele vejen rundt om Slåensøen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *