21. maj 2021
Spejder toast
Spejder toast er en ultra-simpel ret, du kan lave på bål. Men tag ikke fejl – nok er den simpel – men den vækker glæde ved langt de fleste.
Den fungerer fint som en snack – næsten måltid, men jeg foretrækker den til morgenmad, da den indeholder elementer fra en klassisk engelsk morgenmad
- Bacon
- Æg
- Hvidt brød

Nuvel – opskriften er som følger
Ingredienser til én spejdertoast
- 3 skriver toastbrød
- 1 æg
- 2-4 skiver lang bacon
Der udover skal du bruge et stykke staniol.
Fremgangsmåde
- Læg bacon som et kryds på et stykke staniol
- Placér én skive toastbrød midt på krydset. Midt på brødet kan du trykke lidt ned, så der bliver en fordybning, så ægget lægger sig deri
- Lav et hul i det næste skrive toastbrød og placér det ovenpå det første
- Slå ægget ud i hullet (her skal man lige være lidt forsigtig, så det ikke løber ud
- Læg det 3. stykket toastbrød ovenpå som “låg”
- Fold forsigtigt baconen rundt om, så man ligesom “lukker” toasten
- Fold forsigtigt staniolen rundt om din spejdertoast
- Smid den nu på en rist over gløderne eller direkte på gløderne. Sørg for at vende den engang imellem, så den ikke bliver for brændt.
Hvornår er den færdig? Ja – når bacon er sprødt og ægget er bagt. Det er svært at tjekke, men en 4-8 minutter afhængigt af hvor varme dine gløder er selvfølgelig. Brug din outdoor-fornuft 🙂

Sådan forbedrer du din spejder toast
Man skulle ikke tro, at det var muligt at gøre en spejdertoast bedre end den er i forvejen. Men her er et par ting, du kan gøre for at øge smagsoplevelsen.
- Tilsæt en skive ost eller lidt revet ost. Bare smide det ovenpå ægget
- Kom krydderurter i f.eks. timian, oregano eller frisk basilikum.
