6. september 2021

Vandring med hund

Vandring med menneskets bedste ven er noget helt særligt. Bemærk at dette indlæg ikke er et ekspert-indlæg men mere et inspirationsindlæg. Mine varndreture med vores hund er begrænsede, da den kun er halvandet år gammel, men jeg kan allerede nu afsløre, at der kommer mange flere af dem.

Imens jeg gik og ventede på, han blev gammel nok, samlede jeg inspiration og viden om dét at vandre med hund. Og flere af de ting, har jeg samlet i dette indlæg til dig, der gerne vil i gange med at have din hund med på vandreture.

Winston elsker at være med på tur

Hvor gammel skal hunden være?

-Det her kom bag på mig. Men en hund skal helst være omkring ét år gammel før du kan tage den med på tur. Det skyldes at dens led slet ikke er vokset ordentligt sammen.

Der udover bør du gradvist vænne din hund til at gå den distance, du ønsker at gå. Selvom din hund trofast vil følge med, så er det ikke sundt for dem at gå for langt uden træning.

Udstyr til vandring med hund.

Egentligt behøver du jo ikke andet end din hundesnor og en vandskål, men der kan være noget udstyr, der gør turen bedre. Så her nævner jeg noget af det udstyr, vi har med, når vi vandrer med vores Golden Retriever.

Sovepose

Vi har ikke en specifik hundesovepose. Winston har min gamle sovepose, som han ligger ovenpå om sommeren og bliver pakket ind i om vinteren. Er der koldt, har jeg også et skum liggeunderlag med til ham.

Jeg ved man kan få specielle hundesoveposer – men … jeg er jo nordjyde, så den slags klarer jeg med en almindelig sovepose.

Kløv

En kløv er en taske til hunden. Det er lidt en tricky ting for en hund kan ikke sige “tasken generer” eller “der er ikke ligevægt”. Så det er nogle af de ting, du skal være opmærksom på. Du skal også være opmærksom på, at hunden jo ikke lige tænker “ah jeg har kløv på ryggen, så det er en dårlig idé lige at tage en svømmetur”. Så du skal nok ikke smide din dyre elektronik i hundens kløv.

Winston med sin kløv

Der udover er det vigtigt, at kløven ikke er for tung og sidder med vægten ligeligt fordelt over ryggen. Sørg også for at der ikke er en skarp powerbank eller noget, der sidder og gnaver i hunden.

Der er mange, der kan lide at hunden skal bære sit eget foder. Det er meget sødt, men jeg synes, det er besværligt, da vægten så hele tiden ændrer sig. Så jeg har den til at bære sokker og den slags, som ikke er for tungt, men fylder i min rygsæk.

Inden du tager på vandretur og din hund har kløv på, så sørg for at træne den til at gå med den. De første ture skal du ikke have noget i kløven og så kan du gradvist øge vægten. Husk dog, at din hund har svært ved at sige fra. Så sørg for at

Pause på molen. Husk at hvile poterne

Inspiration

Nogle gange har man brug for at blive inspireret af andre. Det bliver du forhåbentligt her.

Her finder du flere tips til at vandre med din hund.

Her kan du læse om en norsk kvinde, der vandrede 2800 km ned gennem Norge med sin malamut. Du kan følge hende her.

Facebookgruppe for danskere, der vandrer med hunde

På Facebook er en stor dansk gruppe, hvor der er mange der deler erfaring, sælger udstyr m.m. om vandring med hunde. Du finder gruppen her.

Vandrer du selv med din hund? Hvilken race er det? Hvor langt går I? -Og har du selv nogle tips til vandring med hunde, så del dem endelig i kommentarerne herunder.

Håber du er blevet inspireret til at få nogle dejlige vandreoplevelser med din hund.

Træt hund efter en dags vandring
En dags vandring er slut. Winston gået omkuld


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *